J.C.H. Jansen, arts

Algemene geneeskunde - Regulatiegeneeskunde 

Complementair met neuraaltherapie en homeopathie

Voorbereiding

Wilt u bij het maken van een afspraak voor een eerste consult bij de hand houden:


Indien u slecht ter been bent, overlegt u dan over de begaanbaarheid naar de praktijk!

Planning 2e afspraak

Meestal is de chronische regulatieverstoring die tot de klachten leidt waarvoor men onze praktijk bezoekt zo ingewikkeld, dat ik het handiger vind, om na een klein uur voor mezelf de gegevens te ordenen en een voorlopig behandelplan op te maken. In principe wordt daarom 1 week later een tweede uur afgesproken. Dit 2e uur laat ik evt. vervallen indien het niet nodig is.

Aan het eind van het 1e of 2e uur bespreek ik de bevindingen en behandelplan met u, zodat u erover kan nadenken en evt. besluiten de behandeling te starten. Volgende afspraken hangen af van het behandelplan.


Aansluiting aan voorgaande diagnoses en behandelingen

Het is tijdbesparend indien u onderstaande informatie op papier uiterlijk enkele dagen voor het consult per post naar mij toestuurt!


Het wordt aanbevolen eerst de reguliere arts te bezoeken voordat u de eerste afspraak maakt. Op die manier bent u zeker dat evt. bewezen behandelingen niet aan u voorbij gaan.

Wilt u dan uw huisarts vragen om een uitdraai met een overzicht van uw vroegere ziekten en operaties, en een overzicht van uw consulten van ongeveer het laatste jaar. Soms kan een goede specialistenbrief veel nuttige informatie geven. Met deze informatie kan de beste afweging gemaakt worden voor de behandeling.

Dit zijn sinds 2008 de standaard richtlijnen, u kunt uw huisarts hier gerust om verzoeken. Het doorgeven van deze informatie is niet hetzelfde als een verwijzing, en uw huisarts wordt dus niet in verlegenheid gebracht door uw verzoek om informatie.


Medicijngebruik

Indien u medicijnen gebruikt, is het belangrijk voor uw veiligheid dat u van uw apotheek een actuele medicatielijst meeneemt. Dit is sinds 2011 verplicht. Noteer voor u zelf als u een bepaald medicijnen ervan verdenkt bijwerkingen te geven. Neemt u eventueel alle medicijnen en supplementen die u nu gebruikt mee.


Uw klachten en ziektegeschiedenis in uw eigen bewoordingen

Om de tijd tijdens het consult zo goed mogelijk te benutten, is het nodig dat u zich voorbereidt. Het beste is, een en ander op papier te zetten. De volgende onderdelen zijn het belangrijkst:

Wilt u in volgorde van wat u belangrijk vindt, uw bestaande klachten op een rij zetten. Noteer daarbij ook opvallende eigenschappen van die klachten, zoals verergerende of verbeterende invloeden.

Noteer bij iedere klacht ook de medicijnen die u evt. daarvoor gebruikt, en welke behandelingen in het verleden al zijn uitgevoerd.

Wilt u, voor zover u zich herinnert een lijst maken van al de medische klachten en problemen die u in uw leven gehad heeft.

Dit kan het beste in korte bewoordingen als een lijst op volgorde van tijd, bijvoorbeeld:

Het opstellen van deze lijst lukt vaak niet in één keer, neem er de tijd voor, er zullen u nog zaken te binnen schieten die u al vergeten was!

Maak een lijstje van de voedingsmiddelen die u niet verdraagt. Noteer ook zaken waar u allergisch voor bent (bijv. bepaalde pollen, schoonmaakmiddelen, medicijnen, etc.)

Een lijst van de voornaamste ziekten en aandoeningen van uw directe bloedverwanten (ouders, grootouders, broers, zussen, kinderen) helpt soms uw eigen klachten in een betere verhouding te zien. Een lijstje is voldoende, een uitgetekende stamboom is niet echt nodig.

Contact  |  KvK: 01170635  |  Lid AVIG, reg. nr. 389  |  Betalingsvoorwaarden  |  Disclaimer  |  BIG-19021797501  |  Privacyreglement  |  ©2024